Weber Saint-Gobain - Official website of the company

HomePlan консултантски центрове

За Вашия уютен дом

Уютен дом

Всеки от нас иска да се гордее с жилището си. Искаме да живеем в красив, добре изглеждащ дом - но без да правим компромис с качеството на живот и енергийната ефективност. Изграждането на нов дом или обновяването на настоящото ни жилище винаги е свързано с позитивно вълнение и очакване на новото. Но да създадем или променим дома си е преживяване, свързано с много неизвестни. Можем да избираме между различни строителни материали, различни технологии и системи, между хиляди цветове, трябва да намерим добри майстори - и всичко това без време да вникнем в подробностите и да разберем детайлите, които обаче могат да провалят целия ни проект. 

Комфорт и енергийна ефективност у дома

Топлоизолация

Какво има значение за усещането ни за комфорт в едно жилище? Разбира се, дали се чувстваме добре зависи от много неща:

 • от вътрешния дизайн, където значение имат изборът на цветове, разположението и стилът на мебелите, но и използваните материи и материали – естествените материали като дърво могат да ни накарат да се чустваме много по-уютно от фаянсовите плочки;
 • от качеството на въздуха. Свежият въздух ни позволява да сме по-активни и по-продуктивни в дейностите си;
 • от нивата на фоновия шум – никой не обича да слуша за какво си говорят съседите от другата страна на стената;
 • от приятното усещане за топлина в цялата къща.

 От изключителна важност е да осигурим и енергийната ефективност на жилището си. Когато построим или ремонтираме жилището си така, че да е енергийно ефективно, си осигуряваме редица предимства.

 • Постоянната, комфортна за нас температура на жилището ще ни донесе ниво на удобство, което не е за пренебрегване.
 • Подобряването на енергийната ефективност на жилището ни носи и намалени сметки за отопление и по-ниски сметки за ток.

Но как можем бързо и лесно да подобрим комфорта в жилището си?

Смяна на дограмата е първата стъпка

Често първата ни асоциация, когато чуем за подобряване на енергийната ефективност, е смяна на дограмата. Вярно е, че смяната на стара дограма с качествена такава може да доведе до рязко намаляване на топлинните загуби, но има и други неща, които можем да направим. Загубите на топлинна енергия са през прозорците, през покрива на сградата, и разбира се през стените. Следващата стъпка след смяна на дограмата е да се погрижите и за изолирането на външните стени на жилището си. Това се постига с полагането на качествена топлоизолационна система

Намаляване на сметки за ток

Мостра на топлоизолация

За да намерим най-доброто техническо решение за топлоизолиране на собствения ни дом са ни необходими много време и познания. Когато нямаме време да станем специалисти в областта на строителството и топлоизолациите, търсим някой, който да направи проучванията и анализите вместо нас, като вземе предвид всички специфики на дома ни и нашите нужди. Ние ще Ви предложим правилното решение за Вас и Вашето жилище – и ще го подберем толкова съвестно, сякаш го правим за собствения си дом.

А когато сте избрали правилната топлоизолационна система, скоро ще започнете да усещате плюсовете от нея – комфортна топлина през зимата и преходните сезони, уют, и не на последно място – по-ниски сметки за ток.

Правилното решение

Кое е правилното решение за Вашето жилище зависи от много фактори – разположение и местоположение на сградата, тип строителство, желан ефект. Ние ще преценим наличната информация и ще Ви дадем предложение за подходящото техническо решение за Вашия ремонт или строеж.

Безплатна техническа консултация

Техническа консултация за топлоизолация и цвят на мазилка в HomePlan на Weber

Ако обмисляте да предприемете стъпки по подобряване на енергийната ефективност на жилището си, но не сте напълно готови, не се притеснявайте. Елате при нас в HomePlan, където ще получите безплатна техническа консултация за Вашите планове. Ще Ви обясним най-важните моменти при избора на фасадно или топлоизолационно решение. Ще Ви обясним разликите между EPS-F, EPS-G и минерална вата, за да можете да направите информиран избор. Ще Ви консултираме за плановете Ви за ремонт на всички части на дома Ви, за да сте сигурни в тях и да постигнете максимален комфорт в жилището си. Не на последно място, ще изготвим за Вас ценова оферта с подробно описание на техническите характеристики на предложеното от нас решение, за да сте сигурни, че предприемате правилните стъпки.

Технически надзор

Когато става въпрос за качество на строителните и ремонтни дейности, има два основни фактора за постигането му – качествени материали и качествено изпълнение. От нас ще получите строителни материали с доказано и редовно следено качество. За съжаление, изпълнителите не винаги спазват съвсем точно препоръчителните техники за полагане на топлоизолационната система. За да Ви гарантираме най-добрия възможен краен резултат, предлагаме технически надзор на обекта по време на работата – обадете ни се, и представител на техническия екип на Weber ще Ви посети, за да провери обекта и да инструктира работниците.

Гаранция

За всеки ремонт, извършен по жилището Ви, трябва да получите гаранция между 3 и 5 години. Когато се спрете на топлоизолационна система weber и се възползвате от опцията за технически надзор, ще получите гаранция за 10 години.

Топлоизолация за цялата къща

Мостра на топлоизолационна система в HomePlan на Weber

Защо система

Клиентите често ни питат, „Защо да купувам система, след като майсторите ми предложиха по-евтина комбинация от материали?“

На първо място, твърде често цената на квадратен метър на система е даже по-ниска от цената на произволно комбинираните елементи. Ако се интересувате от ценовите нива на топлоизолационните системи на Weber, елате в HomePlan – ще Ви направим предложение, отговарящо на Вашите нужди.

Освен цената, изборът на цялостна топлоизолационна система Ви носи две сериозни предимства:

 1. Елементи, които са разработени и проверени за максимална съвместимост. Така можем да гарантираме енергийната ефективност и доброто представяне на топлоизолациите weber. Когато изберете топлоизолационна система можете да сте сигурни, че няма да има отлепване или свличане на елементи, че дюбелите са правилни за подбраните елементи, и че си осигурявате топлоизолационно решение, което няма да Ви предаде след 2-3 години.
 2. Получавате гаранция от 10 години, когато изпълнението на обекта е било подложено на технически надзор от страна на Weber.

Майстори

Ако нямате проверен майстор или бригада за изпълнение на Вашия ремонт, можем да Ви свържем с такъв. Имаме контакти на майстори и бригади, преминали обучение и сертифициране във Weber, които могат да поемат всякакви строителни ремонти – както вътрешни, така и ремонт на фасада и монтаж на топлоизолационна система.

Финансиране

Ако имате нужда от финансиране за Вашия ремонт, можем да Ви предложим информация за предлаганите от банките услуги с насоченост подобряване на енергийната ефективност на жилищата. Ще Ви издадем и документите, които са Ви нужни за кандидатстването. 

Правилните материали за Вашия уютен дом

Консултация в HomePlan на Weber

Кои са правилните материали за Вашия дом? Колко е очаквания експлоатационен живот на всеки материал? Колко време жилището Ви ще изглежда свежо и няма да трябва да правите нов ремонт? Ще Ви помогнем да вземете правилното решение за вътрешния ремонт на Вашия апартамент или къща, и ще Ви консултираме за подбор на подходящи цветове. Ако имате желание, ще Ви дадем идеи и за подобряване на общото ниво на комфорт в дома Ви.

Важността на материалите за комфорта в дома

Комфорт и уют у дома

Когато говорим за удобство и комфорт у дома, почти всички мислим само какво можем да постигнем с обзавеждането. Видът и цветовете на мебелите, избраните килим и пердета неминуемо влияят върху усещането на едно жилище.

Но комфортът има много измерения, и подборът на правилни строителни материали е ключов за усещането за комфорт и уют. Естествените материали като дърво и камък могат много да променят усещането за едно помещение – но ако дървото дава усещане за топлина, камъкът може да Ви накара да изпитвате студ. Изборът на плочки също може много да промени усещането за помещението Ви, като от значение са и размерът и цветът им. 

Интериорни ремонти

Weber ще Ви предложи редица продукти за подобряване на комфорта:

 • Топлоизолационната мазилка weber 202P thermo служи като вътрешна топлоизолация, за да намали усещането за студ, което може да изпитате от външните стени.
 • Стъклотекстилните тапети предпазват стените от напукване и позволяват лесното им почистване, ако се комбинират с правилната боя.
 • Хидроизолационните ни решения ще предпазят конструкцията от вредното влияние на водата в мокрите помещения и на тераси и балкони.
 • Изборът на правилно лепило за плочки и фугираща смес за Вашите нужди ще Ви гарантира дълъг полезен и добре изглеждащ живот на положеното покритие.

Избирайки правилните строителни материали си осигурявате трайност на ремонтните и строителни дейности и си спестявате ядовете от преправяне на скорошните ремонти.

Ще Ви помогнем с избора на правилно решение за:

Цветен каталог
 • Ремонт на банята и мокри помещения
 • Ремонт на кухнята
 • Ремонт на хола
 • Ремонт на коридори и преходни помещения
 • Ремонт на балкони и тераси

Ще Ви дадем идеи за цветове, материали и цялостни решения, които да подобрят усещането Ви за комфорт.

HomePlan – грижа за Вашия дом

HomePlan

За да е качествен Вашия ремонт и да си осигурите комфортен дом, ние от HomePlan на Weber Ви предлагаме следните услуги:

 • Надеждни съвети по отношение на цветово решение, вид топлоизолационна система и дебелина на топлоизолационния слой, съобразени с Вашите нужди.
 • Изчисляване на показателите на предложената топлоизолационна система.
 • Фотореалистичен проект на Вашата фасада с избраните от Вас цветове.
 • Мостри на избраните цветове.
 • Качествени строителни продукти, сертифицирани по европейски и български стандарти в независими лаборатории.
 • Системни решения, разработени в детайли, доказани във времето и прилагани над 40 години в повече от 38 държави.
 • Макети на трудните за изпълнение детайли.
 • Пълен пакет от техническа документация.
 • Пълен пакет от видео инструкции.
 • Контакти на проверени майстори и бригади.

Програма Моята къща

Програма Моята къща

Искате да построите новата си къща, но нямате време, което да инвестирате в проекта? В HomePlan ще Ви предложим информация за Програма Моята къща на арх. Юри Ангелов. Заповядайте в HomePlan, за да разгледате макети и каталога на програмата.

Свържете се с нас!

Заповядайте в най-близкия до Вас HomePlan център за Вашата безплатна консултация.

HomePlan София

HomePlan София
София, ул. "Околовръстен път" 106Б (Decor Center)
тел.: +359 885 106 554
HomePlan-Sofia@weber.bg
Понеделник-петък:
10:00-19:00
Само с предварителнo записан час!
HomePlan Бургас

HomePlan Бургас
Бургас, бул. "Тодор Александров" 94, ТЦ Елка
тел.: +359 889 808 640
HomePlan-Burgas@weber.bg
Понеделник-петък:
9:00-17:30
 
HomePlan Стара Загора

HomePlan Стара Загора
Стара Загора, бул. "Руски" 6
тел.: +359 885 578 114
HomePlan-StaraZagora@weber.bg
Понеделник-петък:
9:00-17:30
 

Ако във Вашия град няма HomePlan център, можете да се свържете с нашите търговски представители.